Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Förlossningsberättelsen del 1

Kategori: Allmänt

Efter att bara gått hemma i nästan tre veckor (fick graviditetspenningen beviljad) var jag döless så jag övertalade A om att jag skulle få fara till Lycksele och hjälpa till på travet under trav-veckan. Jag var ju bara i vecka 35+4 och alla vi känner som varit gravida i år hade fått för tidigt så jag tänkte att den kvoten var fylld plus att jag tänkte att förstföderskor ofta går över tiden så jag kände mig lugn. A behövde ju vara här hemma i Skellefteå och jobba så han kunde inte följa med, något han tyckte var jobbigt då han var så orolig att något skulle hända.

På fredagen så hjälpte jag till i VIP:en som vanligt på travet, eller hjälpte, jag pekade på maten och berättade vad som var vad och delade ut dryck, ville ju inte överanstränga mig. 

Sista bilden jag tog på mig själv innan Henry kom till världen, i fina travtröjan :)

På kvällen när jag skulle sova pratade jag med A i telefonen och skickade den här bilden och sa att nu är det inte så länge kvar: 

Jag vaknade nästa morgon och kände mig kissnödig så jag klev upp och började gå mot badrummet. Då känner jag hur det rinner något efter benen! Shit, tänkte jag, nu kissar jag ner mig! Ska det vara såhär sista månaden? Jag hade ju inte precis hårdtränat knipövningar. 
Men när jag började gå igen så kom det jättemycket vatten, det blev som en pöl på golvet! Oh oh, vattnet gick just!!! Och jag är i Lycksele hos mamma och pappa fast dom är i Umeå och A är hemma i Skellefteå. Vad göra?! På film hinner ju folk knappt in i taxin innan dom föder fast så är det ju som tur var inte i verkligheten fick jag lära mig. 

Jag skyndade mig ringa A för att berätta och få råd om vad jag skulle ta mig till. Vi bestämde att jag skulle ringa förlossningen i Skellefteå och dom tyckte jag skulle åka in på förlossningen i Lycksele för koll och sen åka hem till Skellefteå om det kändes bra för mig. Så jag kastade in mig i bilen och körde till lassarettet. 

Där konstaterade dom att vattnet gått och gjorde en ctg-kurva, allt såg bra ut. Dom gjorde ingen gyn-undersökning då dom var rädda att föra in bakterier eller reta igång förlossningen. Dom ville först inte släppa iväg mig till Skellefteå men efter att dom rådfrågat doktorn fick jag ok. Så jag skyndade mig ringa A och säga att nu kör jag hem till Skellefteå, möt mig på sjukhuset! Jag fick på mig dom fina nättrosorna med en jättebinda i plus några underlägg typ för att lägga på sätet i bilen så jag inte skulle läka på det. 

Jag började köra de 17 milen hem till Skellefteå med A i lurarna, hade lite sammandragningar så jag var nervös, tänk om det skulle sätta igång på väg hem i bilen mitt ute i ingenstans! Men det gick bra, jag hämtade upp A på busstationen (om vi skulle bli kvar ville vi inte ha två bilar ståendes på sjukhusparkeringen) och vi åkte till sjukhuset. När jag steg ur bilen läkte jag hur mycket som helst, blev en pöl på asfalten. Det droppade hela vägen upp till förlossningen. 

Vi fick komma in i "för-rummet" och dom gjorde en ny ctg-kurva, allt såg bra ut. 


Vi blev hemskickade och skulle återkomma på söndagen för koll.

Även på söndagen var allt lugnt men dom sa då att vi kommer få en prematurbebis då det inte får gå längre än några dygn då vattnet har gått. Så vi åkte på stan och köpte två bodysar i storlek 44 (de enda två vi hittade i stan). 

Vi hade fått en ny tid för koll på måndagsmorgonen men natten mot måndagen satte värkarna igång. 

Fortsättningen kommer när jag får tid :)

Kommentarer

  • C säger:

    gud vilken spänning! Fasiken jag hade ju aldrig klarat det. Mina värkar kom igång ganska snabbt efter att vattnet gick. Du bara gasade på i bilen liksom :D

    2014-09-25 | 21:16:37
    Bloggadress: http://spyor.blogg.se

Kommentera inlägget här: