Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Vecka 27 (26+0)

Kategori: Allmänt

Ny vecka som inleds i Lycksele. Det blir påskmiddag ikväll i vanlig ordning med kompisar i vår stuga. Dagen kommer bestå av krattning, röjning, byggande och grillning, härligt! 

Imorgon blir det att åka hem till Skellefteå igen, chansen finns ju att vi tar SM-guld igen och då måste vi ju fira! 

Syr och virkar för fullt,Vecka 25 (24+5)

Kategori: Allmänt

Äntligen helg! Jag har fått förlängt vik på jobbet så nu har jag arbete på pappret iaf till mitten på augusti. Bebis är ju beräknad att komma 26 juli så jag gissar att jag inte kan jobba vikariatet ut men jag tänker jobba så länge jag orkar. 

Bebis bökar på i magen dagligen och nu känner man även utanpå ibland. Tror jag kände bebisen hicka för första gången i onsdags. Vi var även till barnmorskan i onsdags, vi har ju bytt från vårdcentralen till lasarettets barnmorskemottagning för att kunna få tider så A kan hänga med. Iaf, det skulle bli första mötet med vår nya bm. Hon var sjuk så vi fick träffa en annan dam som tyvärr var så tapig och obekväm att jag bara ville därifrån, hon ställde korkade frågor i stil med "har det varit jobbigt det här med IVF och det?" Ja vad tror du människa?! Hon förklarade inte vad hon gjorde och varför, vi fick lyssna på bebisen men då hon tog fram grejen som används till det sa jag att detta blir första gången som A får höra bebis, i tron om att hon då skulle förklara för honom vad alla ljud var, men icke! Så jag fick säga, "A, nu är det hjärtat som låter, nu rör den sig" Riktigt dåligt måste jag säga... Tur det inte var vår ordinarie bm.

På söndag går vi in i vecka 26 och jag är så sugen att åka till IKEA om nån helg och inhandla allt som kan tänkas behövas. Både jag och maken är väldigt planerande av oss och vill få saker gjorda så det är en jobbig väntan på att få "starta" med att göra huset "barn-redo". 

Hur har ni andra gjort? När började ni? När åkte ni och handlade det mesta? 

Vecka 24 (23+2)

Kategori: Allmänt

Har äntligen börjat känna bebisen böka runt i magen! Det var som jag misstänkte, moderkakan i framvägg så barnmorskan säger att det är därför jag inte börjat känna den tidigare. Vi ska på andra "riktiga" bm besöket nästa vecka, ska bli spännande! 

Har bara två månade kvar av mitt vikariat på förskolan :( men det ska ändå bli skönt för kroppen, helst ryggen, att få vila lite innan det är tänkt att bebisen ska komma.