Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Lycksele!

Kategori:

Älskade Lycksele! Idag blir det att gå på marknad och sen ikväll blir det fest för hela slanten!

Just ja, kallelsen kom igår!!!!!!!! :D

Fail!

Kategori:

Typiskt!!! Det blir omtenta i Luleå till veckan, två fel för mycket :/ Men jag och Isabelle tänker i samma veva fara upp till IKEA, då känns det mer okej att fara till Luleå för en tenta på 5 min.
Och ikväll är det hockey, hoppas på vinst igen!

Här kommer listan på alla jävla arter vi ska kunna:

Onsdag

Kategori:

Imorgon är det upp till bevis! Tentan närmar sig och sömnen vägrar infinna sig. Varför ska man kunna över 100 olika blom/lav/träd sorter?
Ingen kallelse än... Åh! Blir det inte denna vecka heller?!
Jaja, i helgen blir det då roligheter. Fest och förhoppningsvis hinna träffa mina underbara gudbarn M&M

Måndag

Kategori:

Ja här händer det inte mycket! Tentaplugg inför arttentan är det som står på veckans schema, inte så spännande med andra ord. Å inget brev med posten idag heller... Ska vi tro att det kommer innan fredag?

Det är ändå ganska mysigt på hösten, får tända ljus och börja elda i kaminen.

Lördag!

Kategori:

Nu är väggen i princip klar, bara spotlightsen och taklister som saknas. Tyvärr blev det förlust i hockeyn även ikväll men kul att se Jimmie spela!

Lite bilder på väggen

Färdigmålat!

Kategori:

Eller, ja för ikväll/natt. Nu har vi spikat upp och målat alla plankor ett varv. Det kommer att bli så fint!!!
Tyvärr ingen kallelse i brevlådan så nu är det bara att hoppas på nästa vecka då.

Läste en statusuppdatering som en vän skrivit på Facebook och den kändes så rätt, det är så här jag ska leva nu, med hopp och glädje, inte sorg och uppgivenhet. Här kommer statusen:

"Ta ut glädjen i förskott! Det enda som kan hända är att du varit glad i onödan!"

God natt!

Fredag

Kategori:

Ja då är det helg igen! Vin och bygga trävägg står på kvällens schema. Just nu sitter jag på Waynes och ska fika med finaste Sofie, gött!
Ikväll far även bröderna hem, skönt att få egentid med maken.
Håller tummarna att det finns en kallelse i brevlådan då jag kommer hem!

Torsdag

Kategori:

Renovering! Yes, nu kör vi! Äntligen ska vi göra den efterlängtade träväggen i vardagsrummet! Det kommer bli såååå fint! Har just målat klart bakom kaminen, där ryms inte plankorna så det blir bara färg där.
Har snabbstädat inför kvällen, svärföräldrarna kommer på middag och för att se hockeyn och då kan det ju inte se ut hursomhelst! Men oj vad mycket mer städning det blir med två bröder i huset!
Nä in i duschen för att sen åka buss med lillebror till stan, måste visa vart han ska gå av och stiga på. Blir nog även att kika in på olika färgaffärer för att kolla in tapeter. Så roligt!!!

Bilderna är hur det ser ut just nu, på söndag kommer resultatet.

Sep. 19, 2012

Kategori:

Bakar blåbärsmuffins av bären vi plockade i söndags! Så gott! Och supernyttigt när det är blåbär i, eller hur? :)

Onsdag

Kategori:

Vaknade av magont vid halv sju. Jaha nu är mensen här igen :/
37 månader, 37 misslyckanden, har vi genomlidit...
Försökte dra ihop ett tjejgäng för att fara på hockey nästa vecka, det gick bra, vi blev 5 st. Tyvärr så har jag tenta uppe i Luleå den eftermiddagen så jag hinner ju mest troligt inte hem i tid... Bra där!

Tisdag

Kategori:

God morgon! Läste en massa bloggar och forum igårkväll/natt, oj vad lätt det är att glömma bort tiden! Somnade nog inte förens vid 03:00. Vilken tur då att jag oftast styr själv vilken tid jag ska stiga upp :)
Av allt jag läste igår, på forum och bloggar, så drar jag slutsatsen att många lyckas tillslut. De flesta bloggar har beskrivningar som "vår längtan efter ett barn" men då man börjar läsa ser man att de antingen är gravida eller fått barn. Härligt att det lyckas för någon :) En annan sak jag kunde utläsa var att IVF-försök sällan funkar första gången. Det känns inte alls bra då vi, på grund av vårt geografiska läge, bara "får" ett försök...
Igår provade jag måla med oljefärg på duk för första gången, det var skoj men min fantasi är lite ringrostig.
Dags att stiga upp och göra lite skolarbete!

Sep. 17, 2012

Kategori:

Måndag. Här hemma är det fullt hus, båda mina småbröder bor hos oss i några veckor, en gör praktik och en pluggar. Nu har jag även fått veta min praktikplats, det blir i närheten. Skönt, då blir det inga problem med vovven. Jag beställde tackkorten till bröllopsgästerna förra veckan så jag hoppas dom kommer i veckan, skulle vara skönt att få skicka ut dom, då kan man som sätta punkt för alla bröllopsbestyr.
Väntar ju även på kallelsen så det kommer att vara race till brevlådan varje dag :)
Nä nu är det bäst att sätta igång med skolarbetet.

Sep. 16, 2012

Kategori:

Sep. 16, 2012

Kategori:

Bilder

Kategori:

Testar

Kategori:

Försöker lägga upp bilder men det funkar dåligt... Så jag provar med bara text

Söndag

Kategori:

Helgen går mot sitt slut. Idag blir det stan en sväng för att ta en fika och kanske handla lite. Fick hem boken "Flora i färg" igår så nu är det bara att plugga in olika blomsorter, tentan är om ca 2 veckor. Ska även bli spännande och få reda på vart vi ska göra praktik men är det som vanligt så får vi inte reda på det förens dagarna just innan vi börjar den.
Förkylningen vill inte ge med sig, undrar om det har något med mina piller för ryggen att göra. Det stod listat som vanlig biverkning " fler än 1 av 10" så det är ju mycket troligt!
Hoppas verkligen att vi får ett brev från IVF- kliniken till veckan! Det är så jobbigt att bara vänta. Än om vi får en kallelse där det står att vi ska komma på möte i november så känns det bättre att veta än att sväva i ovisshet.

Ännu en länk

Kategori:

Sovmorgon

Kategori:

Härligt med helg! Undrar bara vad vi ska göra av den. Gårdagens middag blev lyckad. Oj så gott det är med räkor! Lite jobbigt dock att vara förkyld, blir att införskaffa nässpray snarast. Idag så påbörjade vi hundens kortisonkur så nu hoppas vi att klorna ska ordna till sig.

Ang. barnlöshet så har IRIS, föreningen för ofrivilligt barnlösa, tagit fram en broschyr för närstående till barnlösa. Jättebra skrivet! Här är en länk till pdf-filen:

http://www.barnlangtan.com/images/stories/PDF_filer/anhringbroschyr17x17.pdf

Hoppas den funkar!

Lite irriterad (och lite avundsjuk?)

Kategori:

Jag, och säker många andra ofrivilligt barnlösa, läser mycket bloggar och forum på nätet ang. detta ämne. Något som stör mig är när personer som redan har ett eller fler barn jämför sig med oss, de HELT barnlösa, på sådana forum. Ja jag förstår att det är jobbigt att ett syskon dröjer men ni har ju för tusan ett eller fler barn redan! Ni har alltså redan fått uppleva glädjen med att mensen uteblir, fått kissat på en sticka och sett det härliga plusset istället för det där minuset som hånler en rakt i ansiktet. Ni har fått känna hur något växer i er kropp och fått föda detta älskade barn. Ni har fått se hur detta älskade barn utvecklats till en liten människa med en alldeles egen personlighet. Kanske liknar barnet mest dig, eller är det pappans gener som slagit igenom?
Så snälla, kom inte och börja tycka synd om er i ett forum för HELT barnlösa, det är bara pinsamt och respektlöst.

Med vänlig hälsning, Jeanette, HELT barnlös.

Kvällens middag!

Kategori:

Tapetsera

Kategori:

Jag vill hemskt gärna göra om här hemma. Funderar på denna tapet till köket, som fondvägg.

Helg!

Kategori:

Ja nu är helgen här. Idag blir det att fara på stan och handla inför kvällens festligheter. Kräft/räk middag med vänner står på schemat, gott!

Saik!

Kategori:

Nu drar det strax igång! Första matchen för säsongen!

Funderingar

Kategori: Allmänt

Ja oj vad jag har många funderingar ang. IVF! Vi fick ju hem en liten bok om IVF i samband med att vi skulle ta blodproven som behövs innan remiss skickas, den är bra men jag vill ju veta så mycket mer! Och att googla på det gör en bara skräckslagen! Men men, har börjat skriva ner frågorna så vi kan ställa dem när vi väl kommer dit. Just nu känns livet helt okej, det är tyvärr inte alltid jag känner så men jag vet ju anledningen till det och jag har pratat med kuratorn som finns tillgänglig på Kvinnokliniken. Det hjälpte till en början men sist så tyckte jag att kuratorn spårade lite väl mycket, så känner jag nu att jag börjar bli deprimerad igen så kommer jag att söka mig till en psykolog. Ett tips till alla som är i denna situation, VÄNTA INTE FÖR LÄNGE innan ni går och pratar med någon! Gå direkt ni upplever att det är lite svårt eller jobbigt. Jag väntade i 2 och 1/2 år innan jag (min man) bestämde att jag skulle prata med någon och då hade det gått så långt att jag inte kände någon glädje alls i mitt liv. Helt sjukt med tanke på att vi just köpt hus och vi planerade bröllop för fullt. Jag kunde inte uppskatta allt fint jag hade (har) i mitt liv. Jag har ju min älskade man, min hund, vårt hus, min hälsa, mina vänner m.m. Tyvärr fick sorgen och saknaden av ett barn ta överhanden om mitt liv.
Jag har nu bestämt att jag ska vara positiv och hoppfull, något jag inte varit tidigare då jag fått för mig att "bara för att jag hoppas så kommer det skita sig" "lika bra att inte hoppas för då blir man inte så besviken när mensen kommer" o.s.v.
Men nu skiter jag i det, det kan ju inte gå sämre! Så nu ska jag hoppas och hålla alla tummar och tår för att det ska lyckas. Ja, jag kommer att bli jättebesviken om vi inte lyckas med IVF:en men då har jag då fått vara glad och hoppfull ett tag iaf.
 
 

God morgon!

Kategori: Allmänt

Väckaren ringde halv åtta, det är väldigt tidigt för mig! På schemat stod internetföreläsning fram till lunch. Det jobbiga är att lärarna inte kan med tekniken... Pratade även med vovvens veterinär och provsvaren har nu kommit. Alla värden är jättebra! Så nu ska vi ge han en kur med kortison för klorna. 

.

Kategori: Allmänt

Klockrent!

Kategori: Allmänt

När man är ofrivilligt och oförklarligt barnlös får man ofta kommentarer och välmenande råd från vänner. Tyvärr så blir det lite fel än fast jag vet att folk bara försöker vara stödjande. Ett klockrent exempel på ett råd som uppfattas jobbig för mig hittade jag på en annans tjejs blogg:
 

"Alla som är (eller har varit) ofrivilligt barnlösa har garanterat hört den kommentaren åtminstone en gång. “Slappna av, stressa ner, sen kommer det gå av sig själv”. Detta från naturligtvis välmenande vänner, men… När man är mitt uppe i det så känns den där kommentaren lite som en smäll på käften. Så det är mitt fel att vi inte kan få barn? För att jag inte kan slappna av?"  Hela inlägget går att läsa på Queenstrets blogg(http://mikaeladeville.wordpress.com)

 

Första inlägget!

Kategori: Allmänt

Denna blogg är tänkt som en ventil för mig själv. Kanske kommer jag att få kontakt med andra i liknande situationer och det är något jag ser fram emot.
Bakgrundsfakta:
Jag och min man har försökt i 3 års tid att bli gravid men det funkar inte. Det är INGET fel på oss, det funkar bara inte. När ett år hade gått så uppfyllde vi kraven för att gå med i en grupp på Kvinnokliniken som kallas för Barnlöshetsgruppen. Där gjordes tester på oss båda men man kunde inte hitta något fel.Skönt!, tänker nog de flesta, och ja, lite skönt kändes det. Men samtidigt så hade det känts lite skönt om det fanns något litet fel som var lätt att åtgärda. På så vis så kunde vi fått en förklaring till varför det inte funkat. Ta nu inte detta fel, jag är jätteglad att vi båda är friska!
Eftersom de inte hittade något fel på oss så fick vi "stämpeln" Oförklarigt barnlös. Vi fick förklarat för oss att vi inte skulle få hjälp (remiss till IVF-kliniken) förens sommaren 2012, efter att man försökt i 3(!) år. Ni som inte varit i denna sits kan omöjligt förstå hur lång tid det är.
Men efter en berg- och dalbana av känslor och ett outhärligt väntande är vi snart där! Pratade med IVF-kliniken idag och de har fått vår remiss. Hon sa även att det är korta väntetider och att dom kommer att höra av sig inom kort! Wow! Nu är det nära!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.