Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Nyårsafton

Kategori:

Vecka 11(10+0). Ny vecka! Har fortfarande lov från bloggen. Just nu är vi i min hemstad och hälsar på mina föräldrar och syskon, tillochmed min syster har kommit hem från Göteborg. Jag har hälsat på kompisar och mina älskade gudbarn, det är alldeles för sällan tyvärr. Men så blir det då vi bor ca 17 mil ifrån varandra.

Min oro har inte gått över, hoppas verkligen att vi får en bra barnmorska som kan lugna mig.

Gott nytt år!!!

Torsdag

Kategori:

Vecka 10 (9+3). Som ni märkt så har jag tagit jullov från bloggen. Fullt upp med jul och släkter. Imorgon blir det lite vanlig vardag då maken jobbar och jag har skolarbete att göra, har skjutit upp det alldeles för länge!
Efter blödningen förra veckan så har de bruna flytningarna upphört. Skönt att äntligen slippa trosskydd! Igår gjorde jag även ett graviditetstest och det var fortfarande mycket starkt. Barnmorskan sa att man kan prova och testa en vecka efter blödning om man är orolig för missfall, då ska det visst inte ge utslag. Men som sagt, starkt plus så det verkar som att det fortfarande bor någon i min mage :)

Den här julen är nog den bästa hittills, äntligen är jag gravid! Det känns fortfarande helt overkligt men jag har börjar må illa i tid och otid så nu verkar det som att jag fått illamåendet jag längtat efter. Jippi! Eller? ;)

Förutom det underbara som händer i min mage så ficka jag även några andra julklappar. Bl.a. den där tavlan på den söta hunden som jag lagt upp en bild på tidigare och ett jättefint armband från maken.


Lördag

Kategori:

Vecka 9 (8+5). Idag är en film-dag. Vi hyrde några filmer igår, varav en är Tim Burtons Dark Shadows. Då min man inte tycker om sånna filmer så såg jag den nu när han är på stan med killarna. Den var sådär, jag hade nog för höga förväntningar. Men Depp är ju alltid en fröjd för ögat :)
I eftermiddag blir det en till film, Grinchen - julen är stulen. Som jag älskar denna film! Hade man inte julstämning innan så har man det efter man sett den.

Det blev gomiddag på Allstar igår, som jag längtat! Även ett nytt skal till mobilen.

Fredag

Kategori:

Vecka 9 (8+4). Jag tror och hoppas att jag fortfarande är gravid. Min konstanta hunger verkar ha övergått till illamående. Inget mera blod har kommit, inte ens några bruna flytningar. Hoppas att allt detta är positiva saker. Men som sagt tidigare, jag har inte haft ont i magen eller blött mycket. Håller tummarna! Barnmorska lyckades även lugna mig lite när jag pratade med henne. Men inget ultraljud är gjort så vi kan ju inte vara 100% säkra. Om jag skulle blöda igen så får vi komma in och kolla, annars ska vi bara avvakta. Vi ska träffa barnmorskan i januari och då, än om allt har flutit på bra, ska jag kämpa för att få ett till ultraljud. Jag kan bara inte slappna av och njuta, är för orolig för det...

Snart helg! Och jag ska fördriva denna dag med att gå på stan med en vän och i kväll blir det middag med maken på något uteställe, gott!

Onsdag

Kategori:

Vecka 9 (8+2)? Igår eftermiddag var det inte bara bruna flytningar som kom, det var färskt blod... Inga magsmärtor ännu och nu på morgonen var det brunt igen istället för rött. Jag vill vara positiv men det är så svårt! Blod = missfall? Väntar på att barnmorskan ska ringa upp så jag får något svar. Vill inte sväva i ovisshet hela jul och nyårs... Vad ska vi säga till våra familjer och vänner? -"Äntligen har vi lyckats! Eller vi tror det åtminstone, fast kanske fick vi missfall förra veckan?"
...

Måndag

Kategori:

Vecka 9 (8+0). Ny vecka! Det blev en lugn söndag och det blev en lugn dag även idag. Så med andra ord, inte så mycket att skriva om. Köpte en anteckningsbok idag där jag ska börja skriva ner mina tankar och upplevelser nu under graviditeten.

Lördag

Kategori:

Vecka 8 (7+5). Oj vad det snöar! Å oj vad jag är hungrig! Tror att det måste vara ett gravidsymtom, konstant hunger. Och tyvärr känns det som att frukter bara gör mig mer hungrig, tänker börja knapra på morötter och se om hungern stillas lite iaf. Tips på nyttigt och gott mellanmål/"ha med sig i väskan" snacks mottages gärna. Jag förstår att många trillar dit och börjar äta för mycket och onyttigt för ofta är det tyvärr det som är tillgängligt. Jag har ju hull att ta från redan nu från början så jag försöker verkligen passa mig från att gå upp allt för mycket. Men säkert, om någon månad så är det jag som lever på choklad och chips ;) nä, jag har tagit ett beslut och så länge jag mår bra och kan äta nyttigt ska jag göra det. Inget "jag är gravid å får äta hur mycket jag vill" här inte!
Tidigare i veckan har jag tagit kort på magen i profil och förhoppningsvis så kommer den att bli större och större allt eftersom veckorna går.

Bilden nedan tog jag den 12-12-12 kl:12:12. Bild på träd hemma i byn, svärmor hade idén om att vi skulle fota vad vi gjorde just den tiden, jag var påväg hem från affären. Inga stordåd utfördes med andra ord :)


Torsdag VUL

Kategori:

Vecka 8 (7+3). Jag är fortfarande gravid!!!! Vi fick se hjärtat slå idag :)

Onsdag

Kategori:

Vecka 8 (7+2). Ja idag kan vara sista dagen jag får skriva så. Imorgon är det dags för VUL och jag är supernervös! Köpte en ny gravidtidning idag, tänkte att jag ska få njuta in i det sista.

Idag blir det lax och ugnsrostade rotfrukter till middag, tråkigt dock att äta själv då maken jobbar eftermiddag.

Då vi inte vet vad VUL kommer att visa så har maken tagit ledigt imorgon, förhoppningsvis får vi en långhelg med lyckokänslor och lite gravidfirande.

En liten parantes, tack för alla fina och peppande kommentarer! Tyvärr så kan jag inte svara på dom från bloggappen så därför kan det gå några dagar innan jag svarar. Återigen, tack! Det värmer i hjärtat att så många bryr sig om oss och vår resa.

Tisdag

Kategori:

Vecka 8 (7+1). Vaknade imorse av att IVF kliniken ringde. Jag mejlade dem igårkväll ang att mina bruna flytningar inte upphört och att de få symtom jag haft försvunnit. De förstår min oro och tyckte jag skulle försöka boka om tiden så jag fick komma redan denna vecka. Så jag ringde Kvinnoklinken och det gick att boka om, så på torsdag får vi ett svar, är det någon där inne som lever eller är det kört?

Säger bara Fy fan för denna väntan!

Och välmenande vänner säger att jag inte ska oroa mig... Lätt för er att säga. Ett missfall för oss är bland det värsta som kan inträffa. Vi kan inte bara ligga med varann och lyckas på första eller andra försöket, som ni. För oss kommer ett nytt försök kosta runt 30 000kr och det finns inga garantier. Återigen kommer vi hamna i olika köer och olidlig väntan. Ni kan inte förstå hur mycket vi kämpat för vår graviditet!

Hoppas hoppas hoppas att det är någon där inne som lever och mår! Som sagt på torsdag får vi svar.

Måndag

Kategori:

Vecka 8 (7+0). En ny graviditetsvecka men fortfarande inget illamående. Brösten gör inte så ont längre och jag är inte konstant hungrig. Med andra ord, min oro har inte blivit mindre...

Nu verkar appen fungera igen så nu kommer bilden på glöggen.

Söndag

Kategori: Allmänt

Vecka 7 (6+6). Bloggappen funkar inte, har inte gjort det på flera dagar. Skitstörande! I helgen har vi umgåtts med vänner varav ett par som är gravida. Så härligt att äntligen få vara med i det gänget. Jag känner mig lite mer gravid då jag får prata om det med andra.  Varken jag eller maken är några glöggdrickare men jag hittade en med smak av hallon-lakrits som vi måste prova. Tänkte lägga upp en bild på glöggen med då den här skitbloggen vägrar fungera så går det inte...

Fredag

Kategori: Allmänt

Vecka 7 (6+4). Idag har jag haft storstädning här hemma. Vi får besök ikväll och då vill jag att det ska vara rent och fint. Det blir taco till middag, gott och enkelt! Snart är det bara en vecka kvar till ultraljudet, ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. 
 

Torsdag

Kategori:

Vecka 7 (6+3). Ja som ni ser så var testet positivt igår, vilken lättnad! Försöker verkligen att lugna mig själv men det är svårt. Ikväll blir det räkor hos en vän, gott och roligt med lite tjejsnack :)

Natt

Kategori:

Pinkade på stickan tidigare ikväll och det var fortfarande ett starkt plus! Härligt! Men ändå jättesvårt att förstå.

Onsdag

Kategori:

Vecka 7 (6+2). Idag har vi handla lite mera julklappar, till släkt på makens sida. Skönt att alla klappar nu är köpta! Jag har även handlat graviditetstester så imorgon eller ikväll blir det att testa. Ja det kanske är konstigt men jag vill se pluset igen. Är så rädd att det ska vara ett minus! Jag har fortfarande små brunaktiga flytningar, typ inga symtom så förstå att jag är orolig. Jag ska även ringa kliniken imorgon och fråga om flytningarna.
Det är så knäppt, när jag är inne på forum och läser så läser jag bara om IVF och ofrivillig/oförklarlig barnlöshet. Jag borde ju läsa om graviditet, första barnet osv... Med andra ord, jag har väldigt svårt att förstå att jag är gravid!

Tisdag

Kategori:

Vecka 7 (6+1). Idag har jag gjort bort lite skolarbete. Funderar på att göra bort allt innan helgen så jag får jullov. Det jobbiga är att om jag inte har något att göra så går tiden sååå sakta!

Nu är det två veckor kvar till VUL och jag är så nervös! Tänk om dom inte ser någon bebis där inne? Eller att dom ser en men inga hjärtslag! Som sagt så har jag inte så många graviditetssymtom så jag är så rädd att det är kört. Men ingen blödning än iaf, det är alltid nåt. Vill köpa ett gravtest och pinka på det imorgon bara för att se om det fortfarande är plus. Men fy vad jobbigt om det skulle visa minus! Ja oj vad jag är knäpp just nu, det är nog den här jävla väntan. Jag är sååå less på att vänta! Först vänta ett år på att få gå med i barnlöshetsgruppen, sen besked om att vänta ännu två år innan vi kvalificerar in för IVF, väntan på kallelse till IVF, vänta på äggplockning, vänta på insättning, vänta under ruvningstiden, vänta på VUL. Jag HATAR att vänta!

Mys här hemma, varmt inne och -21c ute.


Måndag

Kategori:

Vecka 7 (6+0). Idag är det fint väder, lite kallt dock, så det blir en promenad då maken kommer hem från jobbet. Igår fick vi en god middag hos svärföräldrarna och ikväll ska vi dit igen men denna gång är det födelsedagsfika.

Shit vad jag är nervös för missfall! Jag söker hela tiden efter graviditetssymtom. Är rädd att om jag inte känner några symtom så går det hela åt skogen... Så än fast det gör ont och är obehagligt i brösten så är jag överlycklig över att känna något! Önskar även att jag fick vara illamående. Knäpp önskning, jag vet, men då skulle det kännas som att detta är verkligt.

Några bilder från gårdagen, både jag och vovven var adventsfina :)
Även bild på snön som kom på ett dygn! Bilden bredvid är från i somras så ni kan jämföra.

Första advent!

Kategori:

Vecka 6 (5+6). Vilken snöstorm vi haft här vid kusten! Drygt 1 meter snö har fallit på ett dygn och eftersom det drevar och blåser så är det ca 1 och 1/2 meter på vissa ställen. Tur jag har en duktig man som skottar. Jag hjälpte till en liten stund men jag är ju så feg, vill inte göra något som kan orsaka ett missfall eller att jag får tillbaka ryggsmärtan från diskbråcken, så nu är jag inne och myser med vovven. Svärföräldrarna bjuder på middag ikväll, så skönt att slippa laga mat!

Lördag

Kategori:

Vecka 6 (5+5). Vaknade imorse och upptäckte att kylskåpet hade gått sönder. Ingen frukost med andra ord! Så vi åkte in till stan för att kika på nytt kylskåp men vi kunde inte bestämma oss så nu har vi fått låna ett kylskåp av svärföräldrarna. Mycket snällt! För man vill ju inte impulsköpa en sak för 11000kr som sen blir fel.
Kvällen har varit lugn och nu ligger vi i soffan i varsin Onepiece och myser.
Imorgon blir det mest troligt att följa med svärföräldrarna till kyrkan och få lite julstämning.

Avslutar med nå bilder på tavlor som jag önskat mig i julklapp.

Och en bild bara för att den är så söt!