Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Glad påsk!

Kategori:

Ja då vi inte har några barn får vovven ställa upp :)

Äggplock

Kategori:

Idag var vi i Umeå för att plocka äggen. Dom fick ut 15 st, men vi vet inte än hur många som är mogna eller hur många som överlever befruktningen å så. Doktorn ska ringa imorgon å informera oss om detta.

Förra IVF:en fick vi ut 17 ägg varar 11 var mogna. Då blev bara ett ägg befruktat men denna gång så ska dom assistera befruktningen till varje ägg så vi hoppas på många bra embryon!

Nu ligger jag i soffan och är öm i magen med en varm vetekudde som smärtlindring. Det är svårt att beskriva, det gör inte ont, det är mer obehagligt och ömt. Det känns lite som att mina "kvinnliga delar" ska trilla ut.

Ultraljud 3 + Ovitrelle

Kategori:

Idag såg allt bra ut så jag fick ta ägglossningssprutan tidigare ikväll så på onsdag blir det äggplock :) Oj vad jag gruvar nu när jag vet vad det handlar om, förra gången var jag lyckligt ovetande om hur allt går till.

Söndag

Kategori:

Oj vad jag måste ha misslyckats med sprutorna igår! Nog brukar jag bli lite öm och få små små blåmärken men blåmärket efter gårdagens spruta är inte att leka med. Är även svullen och öm fortfarande... Ikväll ska jag ta dom sista sprutorna och förhoppningsvis visar ultraljudet imorgon att det vuxit som det ska i magen så jag får ta ägglossningssprutan och planera in äggplock. Håller tummarna för det iaf!

Bild på blåmärket från gårdagens sprutor. Dom små gulbruna blåmärkena är också från denna IVF-omgång.

Ultraljud 2

Kategori:

Äggen är inte tillräckligt stora så ingen äggplockning på måndag. Istället blir det ett nytt ultraljud på måndagmorgon. Om allt ser bra ut då blir det mest troligt äggplock på onsdag och återinförande på fredag, och ja, fredag är röd dag men dom på kliniken jobbar visst om det behövs.

Torsdag

Kategori:

Idag har varit en pluggdag, och den är inte över än. Jag ska passa på att skriva lite mer nu när maken ska se hockey.

225 enheter ska det vara, inte 220 som jag skrev igår. Och jag kan säga att Orgalutran-sprutan gör lite ont att ta. Det är en tjockare nål än på Puregon-sprutan så det känns som när man ska göra hål på en varmkorv när jag sticker mig. Är även öm i/på magen så jag ser inte fram emot att sticka mig ikväll. Imorgon är det dags för ultraljud igen och förhoppningsvis har äggblåsorna vuxit som dom ska så jag får en tid för ägglossningssprutan och äggplockning! Hoppas!!!


Samtal från kliniken

Kategori:

Nu jag dom ringt och jag ska höja min dos Puregon från 150 till 220 enheter. Tydligen var äggblåsorna lite små.

VUL 1, sprutdag 6

Kategori: Allmänt

Försöker sätta ordentliga rubriker på mina inlägg nu då jag har letat igenom mina gamla inlägg för att hitta hur det kändes förra försöket. Lite jobbigt att gå igenom varje inlägg för att kunna hitta det jag söker. Tyvärr så hade jag inte skrivit någonstans hur stor äggblåsorna var förra gången så jag har inget att jämföra med. Men denna gång var den största på vänster sida 9 mm och 11 mm på höger, utifrån vad denna läkare kunde se. Får höra vad kliniken säger när dom ringer idag. Just nu är jag inne i en depp-period där jag känner mig ledsen hela tiden. Allt känns bara så orättvist! Jag vill bara skrika,svära, slå och hata någon! Men vem ska jag hata? Det är ju ingen som har gjort något, det bara är som det är...tyvärr... En bidragande faktor som gjorde mig ledsen idag var att det var samma läkare som utförde detta ultraljud som i januari upptäckte att tvillingarna var döda. Jag fick vara i samma rum, ligga i samma gyn-stol och stirra i samma tak. Ibland slås jag av tanken att bara ge upp, att nu skiter vi i det här, vi plågar bara oss själva och hur många nederlag kan en människa ta? Men jag kan inte tänka mig ett liv utan barn så det är bara att bita ihop och kämpa på.

Sprutdag 5

Kategori:

Yes, har just stuckit mig i magen 2 gånger, en gång med Puregon och en gång med Orgalutran. Börjar se ut som en nåldyna på magen, försökte ta en bild men det var så dåligt ljus. Nu kliar det!

Tisdag

Kategori:

Dagen började med att åka in till kvinnokliniken för att ta blodprov. Sen åkte jag hem och började med skolarbetet. Jobbade på riktigt bra men när jag jobbade på som bäst kom en elektriker och bröt strömmen i tre timmar = ofrivillig paus i pluggandet. Och nu är jag inte alls sugen på att starta om, blir nog så att jag fortsätter imorgon. Ikväll får bli en myskväll tillsammans med Q då maken är borta ikväll.

Måste visa en bild på min nya favoritklänning! Den har tillhört min mormors syster, är över 50 år gammal och sitter som ett smäck!!!

Måndag

Kategori:

Idag är det sprutdag 4. Måste ringa kliniken imorgon och höra om hur jag ska ta de sprutor jag ska lägga till från och med imorgon. I bipacksedeln står det att jag ska sticka i låret men allt annat, även förra gången, ska stickas i magen. Imorgon är det även dags att ta blodprov, börjar känna mig ganska van så min spruträdsla kanske börjar ge med sig. Även två ultraljud är inplanerade i veckan. Nu är det bara att hålla tummarna att mina ägg växer som dom ska!

Quattro med sin slutspelströja, heja Skellefteå AIK!

Fredag

Kategori:

Oj nu vart det långt mellan inläggen igen! Men som vanligt har det varit fullt upp.

Ikväll är det dags att börja med sprutorna. Kommer knappt ihåg hur jag ska göra. Men skönt att vara igång!

Idag är jag å hälsar på i Lycksele. Min morfar har tyvärr fått en stroke och ligger därför inne på lasarettet, i samma veva kom det fram att han har en form av blodcancer... Bara för någon månad sen så opererades han för testikelcancer, snacka om att allt kommer samtidigt. Stackars mormor kan ju inte bo själv i stugan så hon bor just nu hos mamma och pappa. Ändå lite skönt för henne att få ha sällskap.

Oj!

Kategori:

Vad tokigt det blev med bilderna! Vissa visas flera gånger. Ja ja inte så mycket att göra åt.

Söndag

Kategori:

Oj vad det har snöat inatt! Vilken tur att vi inte körde till Lycksele över helgen så det varit busväder sen fredags.
Idag ska vi fara och köpa taklisterna som saknas till köket så att jag kan börja måla. Vill måla klart så fort som möjligt då vi hämtar hem det nya kylskåpet imorgon. Men oj så bra det kommer att bli med ett nytt, rostfritt, kylskåp/frys!

Ikväll blir det middag hos svärföräldrarna, skönt att slippa lags mat!

Lite blandade bilder

https://cdn1.cdnme.se/3906690/6-3/pic_513312ad9606ee32f07fd9dd.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3906690/6-3/pic_513312b39606ee3326259d40.jpg" class="image">