Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Tisdag

Kategori:

Jag är verkligen ingen morgonmänniska, klev upp 05:00 för att skjutsa svärfar till flyget å jag känner mig helt död. Sånna här dagar njuter jag av att vara student då jag kan lägga mig i sängen igen och sova en stund. Fast passar på att skriva ett inlägg, det var ett tag sen nu.
Igår slog det mig, om allt hade lyckats då hade vi haft en treåring hemma nu. Snart har det alltså gått 4 år(!?) sen vi började försöka bli föräldrar. Det har varit en lång och jobbig resa där vi slitits mellan hopp och förtvivlan och tyvärr är den inte över, kanske aldrig kommer att vara det heller...
Som vanligt då jag är nere så riktar jag in mig på att fixa om här hemma så nu har jag målat lite i köket och fixar lite färgglada detaljer så nu känns det som att vi har kalas varje gång man går in i köket :)
Dagen bjuder på, förutom någon timme med sömn, fika på stan med en kompis och en sväng förbi på systemet, man vet ju inte vad som väntar ikväll, tyvärr är det regn så det blir nog ingen majbrasa för oss. Sen känns det lite som att det är för barnens skull man står som ett fån och stirrar på en eld och då vi inte har något barn så kan vi lika gärna stanna inne i värmen.

Torsdag

Kategori:

Jag är verkligen ingen rolig person för tillfället. Allt känns bara jobbigt. Skolan går inte så bra nu, fått komplettering på två inlämningar och vi får bara mer och mer uppgifter... Svårt att hitta motivationen för de nya skoluppgifterna när man måste göra om de gamla.
Jag tror att allt som händer, eller rättare sagt inte händer, i mitt liv börjar påverka skolan och det känns inte bra. Jag är nu inne på min näst sista termin och borde känna glädje i att snart vara färdig men allt känns bara jobbigt.

Vi har nu tagit beslut om att vi lägger allt som har med barn att göra på is till hösten åtminstone. Ska försöka ha en trevlig sommar och tjäna pengar. Mest troligt har jag fått ett sommarjobb, ska provjobba två dagar i maj och se hur det går.

Tisdag

Kategori:

Äntligen funkar appen igen! Men är dock inte på humör att skriva något, jätte trött i huvudet efter 2 heldagar i Luleå med föreläsningar och redovisningar.

Testdag

Kategori:

Som jag befarat så var det minuset som visade sig på stickan...

Oj vad jag hatar allt just nu! Och det finns inte ens någon jag kan vara arg på, ingen jag kan rikta min ilska mot. Jag känner bara fy fan så orättvist!

Det ploppar fram ultraljudsbilder och bebisar till höger och vänster och det blir en ständig påminnelse om vad vi mest troligt aldrig kommer få uppleva.

Hur länge ska vi orka?

Har sagt det förut och säger det igen, fan vad livet är orättvist!

Ruvardag 16

Kategori:

Känns konstigt att skriva ruvardag då jag är rätt så säker på att det är över... Men men, på onsdag får vi det svart på vitt iaf.

Om två timmar bär det av till jobb så nu måste jag verkligen ta tag i plugget, det ska vara klart till vår skolträff imorgon.

Har typ inte sovit på 3 veckor och jag är sååå trött och less! Har till och med börjat ha ont i huvudet i tid och otid, vilket jag aldrig har i vanliga fall. Med andra ord, ge mig sömn!!!

Slutade blöda igår, så nu är väl mensen över, varade i 3 dagar som vanligt.

Ruvardag 15

Kategori:

Jag hade planerat att testa idag, men jag avvaktar till den riktiga testdagen då jag inte orkar slösa pengar på gravtest. Känns som helt meningslöst liksom.

Härligt med seger igår! Å vilken stämning det var i ladan!

Ruvardag 14

Kategori: Allmänt

Nu är det nog till 99% över. Jag blöder, mycket. Jag gissar att jag blöder lika mycket som vid en vanlig mens. Svårt att avgöra då jag alltid använder tamponger och inte binda, som nu. Imorse så kom även den bekanta mensvärken... Så nu blir det att fundera på hur vi ska göra i framtiden.

Ruvardag 13

Kategori: Allmänt

Det kommer fortfarande lite blod, åh så jobbigt det här är! För om det nu, mot all förmodan, skulle vara positivt test på onsdag så känns det ändå som att det kan ha blivit missfall eller nåt och hormonerna inte hunnit ur kroppen (på grund av blödningarna). Söker jobb för fullt och hoppas att jag snart får ett positivt besked så vi kan börja spara pengar till renovering och resa.

Ruvardag 12

Kategori:

Snabb uppdatering, idag har det kommit färskt rött blod, inte så värst mycket men det finns där iaf. Blir även rött på pappret när jag torkar efter toabesök. Jag gissar att det är mensen som är på ingående.

Ruvardag 11

Kategori:

Fortfarande inte ett enda symptom. De ljusbruna flytningarna som jag hade förra gången har jag även denna gång, de dök till och med upp på samma dag.
Det kommer bli så skönt att få sluta med Lutinus! Bara en vecka kvar, alltså två veckor avklarade!

Har sökt en massa sommarjobb, även i min gamla hemstad, så nu tycker jag att någon borde höra av sig snart och säga att jag får jobb :) Lite jobbigt om jag får jobb i Lycksele och måsta vara ifrån maken så mycket.

Tyckte denna fråga var bra :)

Ruvardag 9

Kategori:

Fortfarande inga symptom, tror att det var lite torkat blod på pinnen, som jag använder för att stoppa in Lutinuspillren, igår kväll och imorse. Så var det förra gången och då var jag jätte nervös, nu är jag helt likgiltig. Skönt på ett sätt att inte vara så orolig för jag tror fortfarande att det misslyckades den här gången, att embryot sitter kvar i "slangen" som används för att göra ET typ. Vill bara att testdagen ska komma så att vi kan gå vidare med nästa försök.

Till något helt annat, lyckades boka tre sittplatser till första finalmatchen mellan Skellefteå AIK och Luleå!!! Så på lördag blir det hockey!

Ruvardag 6

Kategori:

Jag har inga som helst symptom den här gången, gissar att det är ett dåligt tecken... Pratade med kliniken idag och fick veta att vi nu har två embryos i frysen, 6-dagars blastocyster.

Jag känner mig faktiskt lite irriterad på kliniken, förra veckan vid äggplockningen (onsdag) sa dom att vi skulle mest troligt komma tillbaka för ET på sön-måndag. Sjuksköterskan ger oss en prel.tid på lördagen "bara för att" men både säger åt oss och skriver på kallelsen att "kliniken ringer imorgon om tid". Kliniken brukar höra av sig efter 16 så jag var inte så orolig när dom inte hört av sig under dagen. Men ingen ringde. Under hela fredagen försökte vi få tag i någon på kliniken på alla möjliga sätt men utan resultat. Så på lördag morgon satt vi oss i bilen för att åka till Umeå. Skulle ET ske idag eller kommer vi mötas av en låst dörr och då kört 26 mil i onödan?
När vi kom fram så var kliniken bemannad, bra! Men där säger dom "jasså så bra att ni kom, vi var osäker på om det var idag eller på måndag så vi hade bokat in er då också om ni inte skulle ha dykt upp idag" Varför ringer dom inte till oss om dom är osäker?!

Nästa sak som jag är irriterad över, efter ET säger de att de ska fortsätta odla resterande 7 embryon till blastocyster och att dom kommer att höra av sig till oss för att berätta hur det gått och om några klarade sig ända till frysen. Jag har väntat på samtal hela veckan men idag kunde jag inte vänta längre. Ringde alltså dit idag och fick då veta att vi har två embryon i frysen! Jippi! Det är vi jätteglada över! Men varför hör dom inte av sig som dom säger att dom ska göra?! Embryona hade frysts in redan i tisdags så nog tycker jag att dom haft tid att kunna höra av sig.

Blä vad jag känner mig som en surkärring, men försök att förstå, vi lever i en vardag bestående av IVF, ofrivillig/oförklarlig barnlöshet. Väntan på samtal som handlar om vår framtid är fruktansvärt jobbig. Väntan om besked hurvida vi lyckats eller misslyckats. Inte så kul att sväva i ovisshet fler dagar än nödvändigt, tycker vi plågats nog mycket som det är.

Ruvardag 5

Kategori:

Vaknade 03:30 och 06:10 på grund av att det läker vätska, fy vad jag är less på det. Skulle vilja ha en riktig blöja, då slipper man fundera på om man läker igenom trosskydden hela tiden... Jag hade en förhoppning om att det skulle avta snart men läste i lägg från förra gången och på dag 10 läckte det fortfarande "jätte,jättemycket" :(

Försöker hitta något sommarjobb, jag tackade nej till mitt vanliga som jag haft i 5 år på grund av min rygg. Men jag hatar att söka jobb! Fy så pinsamt det är! Men vi behöver pengar så det är bara att söka. Jag har anmält mig tillgänglig i vikariepoolen för att kunna arbeta på förskolor men där får man inte veta förens samma dag typ. Har även pratat med alla förskolechefer så de vet att jag finns.

Det som känns tråkigt är om jag tackar ja till ett jobb som te.x. Personlig assistent eller att jobba på typ Konsum och sedan skulle få ett erbjudande om jobb inom förskola som jag då måste tacka nej till.

Ruvardag 4

Kategori:

Oj vad dåligt jag sover! Men det är svårt att sova då det hela tiden känns som att jag kissat ner mig... Det läker vätska, som förra gången, tror att det är vätskan som de tomma äggblåsorna tagit upp och som nu ska ut, plus smälta bitar av Lutinus. Ja jag vet, det är äckligt! Men jag skriver för min egen skull så jag kan gå tillbaka vid händelse av ett tredje IVF-försök och se vad som hände under de olika dagarna.

Under första IVF-försöket så sovde jag visst också dåligt den här tiden. Då var jag visst även öm i magen fortfarande efter äggplocket. Det är jag dock inte nu, skönt!

Ruvardag 2

Kategori:

Yes! Av de 15 ägg som plockades var 10 mogna. Alla blev befruktade med hjälp av assistans. Av de 10 befruktade äggen var 8 jättefina och ett av dom är nu i mig. Kliniken ville odla vidare till blastocyster så imorgon får jag nog besked om hur många som växt som dom ska och om hur många som kan frysas in.

Inga symptom än, läste gamla blogginlägg från förra ruvartiden och då hade jag många symptom redan nu, mest troligt av Lutinusen dock.

Vi har firat påsk i stugan, det har varit så mysigt och skönt att få komma iväg hemifrån, plus att vi var hundfria hela helgen :)