Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Ofrivilligt barnlösas dag

Kategori: Allmänt

Ja den dagen är det idag. Jag tycker att det är bra med en sån dag men att den uppmärksammas för lite. Ju mer uppmärksamhet detta problem får desto mer kommer det pratas, diskuteras och debatteras om. Kanske skulle det inte upplevas lika tabu att prata om då. 
Har jag problem med min hund pratar jag med mina hund-vänner, har jag problem med bygga något pratar jag med mina snickare-vänner men om jag har problem att bli gravid så hålls det oftast inombords och undanskymt från omvärlden. Skulle man istället börja prata med sina vänner skulle det mycket troligt finnas flera i ens kompiskrets som har eller haft problem att bli gravida... Och att prata med någon i liknande situation har jag upplevt som riktigt bra, än hur vänner och familj försöker förstå hur jag känner är det omöjligt att förstå om man inte upplevt det själv. 

Jag håller forfarande mina tummar att om två månader så hör inte jag och min man till skaran ofrivilligt barnlösa utan till skaran föräldrar.  

Fortsätt kämpa, ge aldrig upp!!!


Vecka 31 (30+0)

Kategori: Allmänt

Ny vecka! För mitt eget minnes skull, naveln började "puta ut" för nån dag sen. 

Det har varit kanonväder i helgen så vi tog fram poolen. Jag har i princip bott i den idag, så skönt! Mycket jobb tyvärr för att fylla den. Vill ju ha varmt vatten så det blev till att hinka inifrån huset, måste fixa så man kan koppla en slang på nått vis! Lilla Q myser som vanligt :)


Vecka 30 (29+5)

Kategori: Allmänt

Jag kan inte låta bli att köpa kläder till bebisen, helst inte då jag hittade den här finingen på tradera för 65kr inkl frakt :)

Hade öppningen på jobbet idag vilket innebär att jag slutade kl 13, så härligt! Nu blir det stan en sväng för att köpa skötbädden jag spanat in, bild kommer senare :) 


Järnbrist

Kategori: Allmänt

Träffade barnmorskan igår, vår ordinarie, och hon verkar toppen! Hon förklarade och berättade och svarade på frågor, inte som den vi träffade tidigare... 

Bebisens hjärta slog mellan 142 och 150 slag, som vanligt. Magen växer som den ska.

Har visst järnbrist och äter nu järntillskott, två stora kapslar om dagen ska jag visst ta men ska börja lugnt så magen får en chans att vänja sig. Inte undra på att jag är så trött och slut hela tiden! Barnmorskan är övertygad om att jag har foglossning och att det är det som gör ont i ryggen, inte diskbråcken som jag har trott hela tiden. Typiskt, jag vet ju hur jag ska handskas med diskbråck, foglossning vet jag däremot inte mycket om. Fick en broschyr om det av bm, fick även ett namn och nummer till en sjukgymnas som dom rekommenderar för denna åkomma. Hoppas på att jag blir beviljad graviditetspenning så jag har tid att träffa henne, det är i princip omöjligt att ta ledigt från jobbet nån timme här och där...

Har totalt gått upp 9 kilo på 30 veckor. Känns bra! 
Söta Q tycker att magen min börjar vara stor och ivägen :)
Vecka 30 (29+0)

Kategori: Allmänt

Ny vecka! Idag är en städ och tvättdag. Håller på att tvätta bebisens kläder och allt som vi köpte på IKEA igår, typ sängkläder, spjälskydd och sånt. Skönt att göra bort det på en gång. Vagnen är beställd, vi bestämde oss för en Emmaljunga edge med de luxe chassi. Smala men höga hjul gör så att jag slipper böja mig så djupt och då mår mina diskbråck bättre, att den är fin är ju bara en bonus :)
Vecka 29 (28+1)

Kategori: Allmänt

Är nu i tredje och sista trimestern. Känns otroligt att vi kommit så här långt och att vi ska på IKEA till helgen och handla bebisgrejer. En resa jag längtat efter i många år. 

Just nu är jag förkyld med feber, inte så kul i vanliga fall och absolut inge kul när man är gravid.