Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

8 veckor

Kategori: Allmänt

Nu har grabben hunnit bli åtta veckor och några dagar. 
Vi har slutat med baby semp och börjat ge Nutramigen då BVC och vi tror han är känslig för mjölken. Vi fick kvitto på det nästan på en gång så nu har vi nästan en helt ny bebis. Han pruttar inte längre hela tiden, har slutat ha magknip var och varannan minut och han sover längre än två-tre timmar per gång. Så skönt för han att slippa ha ont! Och även skönt för oss föräldrar såklart ;) han har fortfarande en skrik/ont i magen attack per kväll men förhoppningsvis ska väl det oxå ge med sig snart. 

På sexveckors undersökningen upptäckte doktorn att lillen har ett litet blåsljud på hjärtat, ingen fara men skulle kollas upp som rutin. Så igår var vi på barn och träffade en annan läkare. Hon hörde först inget men efter en stund hörde hon oxå ett väldigt litet blåsljud. Hon är inte heller orolig med skickar en remiss till Umeå så dom får göra ett ultraljud och kolla. Läkaren berättade att msn gör så att det finns något att jämföra med i framtiden. Men man blir ju ändå orolig. Fast alla säger att det är jättevanligt hos barn och många jag pratar med hade det som bebis och det växte bort innan dom fyllt ett. 

Å just det ja, jag har blivit moster! Till en liten flicka :) så roligt för Henry och henne att ha en kusin i samma ålder. Tyvärr bor dom så ocentralt till (Göteborg) så vi kan inte träffas så ofta :(

6 veckor!

Kategori: AllmäntOj vad tiden går fort! Henry blir hela 6 veckor idag. Vi vet tyvärr inte hur mycket han gått upp i vikt eller hur lång han blivit senaste två veckorna då vår BVC sköterska varit sjuk. Men får två veckor sedan var han 51,5 cm lång och vägde 3100 gr (han hade gått ner 10 gr sen veckan innan). Pågrund av hans viktnedgång så tog vi beslutet att sluta amma, jag hade ju bevisligen för lite mjölk för vi tillmakade även 30 ml var tredje timme och han var aldrig nöjd. Vi prövade allt som bb-hemvård tipsade om, låta han suga dygnet runt hur mycket han ville, inte låta han suga hur mycket han ville, pumpa och inte pumpa... Men så är det, bara att gilla läget! Och så skönt det var att ta ett beslut! Från och med den måndagen så har jag börjat kunna njuta av lilla Henry, innan kände jag mig bara ledsen, nedstämd, som en dålig mamma som inte kunde mätta sin bebis, värdelös helt enkelt. Gissar att jag hade en släng av baby blues. Nu äter H var tredje timme 100 ml ersättning, är oftast nöjd men vi ska höra med BVC om vi ska ge mer så han får sova längre på natten åtminstone. Bild från H:s rum.