Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Förresten!

Kategori: Allmänt

En reporter har kontaktat mig angående en artikel de tänker skriva om barnlöshet, läs kommentarerna till inlägget "4 år" om ni är intresserade att ställa upp! 

Utanförskap

Kategori: Allmänt

Ja det kan låta konstigt. Men som barnlös i min ålder hamnar man lite utanför. Det är svårt att komma in i en ny gemenskap utan barn, något vi märkt sen vi flyttade. Jag känner knappt igen en granne och vi har bott här i ca två år. Det skulle vara så enkelt om vi hade barn att bara gå till lekparken tillexempel och prata med de andra föräldrarna. De flesta grannarna jag pratat med är hundägarna och de flesta är 50+.

Nästan alla ens vänner har ett, två eller tre barn. Dom har lärt känna andra föräldrar i olika föräldragrupper, genom förskolan och genom att barnen skaffar kompisar. Och dom har ju så mycket gemensamt! Barnen! 
Dom träffas och umgås i lekparker, åker till lekland tillsammans, samkör till babysång och babysim. Och vart passar jag in? Ingenstans i ovanstående. Skulle jag börja stå och hänga i olika lekparker så skulle nog farbror blå komma och plocka in mig


 , -"Det står en läskig kvinna och kollar in oss!" :)
Självklart så förstår jag att barnen är det viktigaste i ens liv och att man gärna umgås med likasinnade småbarnsföräldrar som är i samma livssituation och förstår vad man går igenom, som kan komma med tips och som tycker det jätteintressant att diskutera konsistens på avföring, snorkråkor och så vidare.
För om jag ska vara helt ärlig så stänger mina öron av så fort sådana ämnen kommer upp i ett samtal, likaså med "vilket blöjmärke är bäst" och den ständiga redovisningen(?!) hur lite/mycket nån sover. Om vi håller oss kvar vid det ämnet en stund, sömnen. Varför är det så viktigt att berätta hur lite/mycket man får sova? Och ibland blir det nästan som en tävling "ja men du fick då sova 4 timmar i sträck, jag blev väckt efter 3 timmar" (samtal föräldrar emellan) och när jag då fliker in att jag sov i 10 timmar får jag onda ögat, What?! Trodde ju att jag vann tävlingen! Tydligen inte ;)

En liten påminnelse till er alla föräldrar där ute, glöm inte bort era barnlösa kompisar! Vi vill fortfarande finnas i era liv.

Fyra år

Kategori: Allmänt

Ja nu har fyra år av försök passerar och ingen bebis i sikte.

Denna månad hade jag då ägglossning iaf. Dag 15 fick jag en glad gubbe på stickan, så nu hoppas vi att jag har ÄL nästa månad också så vi kan kontakta kliniken. 

Skolan har börjat om och vi har redan startar med vår C-uppsats. Fullt ös! 

Igår var det vår förlovningsdag, fast det hade vi båda glömt (nu ska man väl bara fira bröllopsdag ;)) så inget firande alltså, men tänkte fara på stan och se om jag kan hitta nån liten grej att ge A. Blommor åtminstone. Lite bilder från Insta som jag lagt upp i sommar.