Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Aj!

Kategori:

Såhär ser Cetrotidesprutan ut :/

Onsdag

Kategori:

Tar en välbehövlig paus från pluggandet. Oj vad jag är känner mig konstig, igår kände jag att allt var skit. Idag känns det mesta helt okej. Nu känns det nästan som att jag skulle orka med ett kalas imorgon :) Men nu har jag bestämt att det inte blir något och det känns väldigt skönt på sitt sätt. Det betyder att jag slipper städa och baka och kan ägna all tid till skolarbetet. Och det behövs verkligen!

Jag har även börjat längta efter att fara å hälsa på i hemstaden, det var ett tag sen men vet inte när det skulle passa in.

Det går bra med sprutorna, Puregonpennan är som en fis i rymden jämfört med Cetrotidesprutan. Och vilket rappel det är att blanda till! Men som sagt, det går bra fast jag börjar få små blåmärken på magen.

Tenta ångest!

Tisdag

Kategori:

Jag har nu bestämt att jag ställer in min födelsedag! Inte för att jag tycker att det är jobbigt att bli äldre, jag hinner bara inte helt enkelt. Har inte bakat eller städat, har inte pluggat tillräckligt till tentan så hela morgondagen kommer att gå till det. Och sen så är man ju inte på topp just nu, varken fysiskt eller psykiskt...

Kliniken ringde idag och allt ser bra ut både blodprov och UL. Det känns bra! Bara att fortsätta som planerat med sprutorna.

Måndag

Kategori:

Ny vecka. Jag tycker att tiden helt plötsligt går så fort! Det känns som att det just var måndag. Idag är det sprutdag 5 och då ska jag lägga till en spruta så nu ska jag sticka mig i magen 2 ggr per kväll.

Var och tog blodprov i morse. Jag trodde att jag inte skulle vara så spruträdd längre, nu när jag sticker mig själv varje kväll, men där hade jag fel! Usch vad det är obehagligt! 2 UL är inplanerade i veckan och jag hoppas att allt kommer att se bra ut.

Nä, dags att ta mig i kragen och fortsätta tentaplugga!

Söndag

Kategori:

Vaknade kl 7 och kände mig rätt pigg, fast det är ju söndag så jag fortsatte sova. Vaknade igen kl 9 och känner mig jättepigg. Vad är problemet, tänkte jag. Just det, det var ju inatt vi skulle ställa om klockorna och min mobil gör det automatiskt. Inte underligt att jag kände mig så pigg.

Gårdagen spenderades först på stan och sedan hemma med vänner. Räkor stod på menyn. Mums! Vi får äta gott hela helgen för idag är det kalas hos några andra vänner så då blir det en massa gofika.

Min mage är öm och jag känner mig illamående mest hela tiden. Trodde att jag skulle vänja mig vid sprutorna men jag tycker att det blir jobbigare och jobbigare. Nu har jag ju redan ont och är öm där jag ska sticka... Bara att kämpa på!

Köpte en handväska och en börs igår och jag är sååå nöjd! Dom är så fina! Och dom luktar så gott!

Fredag!

Kategori:

Äntligen helg! Fast jag undrar hur mycket vila det blir då jag har tenta på torsdag :/
Jag har varit i Luleå både torsdag och fredag, skola men det har även blivit en del shopping. I torsdags så köpte jag till och med julklappar! Härligt att vara igång med det!

Mensen har kommit och jag har kommit igång med sprutorna. Lite läskigt är det att ge sig själv en injektion. Men det har då inte gjort ont än så länge. Jag är öm i stickområdet och varit lite illamående men annars inga biverkningar.

Tisdag

Kategori:

Denna dag har mest bestått av skolarbete. Har två inlämningar tors-fred och som vanligt är jag ute i sista stund. Men en uppgift är då klar nu iaf. Tror jag drar in till campus imorgon och gör klart den andra, ska lix äta lunch där med Sofie och jag jobbar nog bättre där än här hemma. Där kan jag ju inte hitta på att jag ska städa eller göra nåt annat roligare :)

Mensen har fortfarande inte kommit, gjorde ett graviditetstest bara för att och det var negativt. Så nu får den faktiskt ta att komma!

Måndag

Kategori:

Ja! Äntligen har vi all medicin hemma för att kunna köra igång. Fast mensen lyser fortfarande med sin frånvaro, men den är på gång. Så förhoppningsvis får jag ringa kliniken imorgon för att få veta sprutstart :)

Fick en kallelse till cellprov i mitten av november men det blir nog att avboka. Känns som säkrast att ingen är där och pillar i onödan.

Nä, fara och handla inför kvällens middag, vi får främmande från södra Sverige, trevligt!

Söndag

Kategori:

Idag har varit en städdag, skönt. Maken ligger bakis i soffan och jag är lite skadeglad :)
Hade riktigt trevligt igår kväll med Sofie, vi var en stund på Bishops och gick sedan vidare till O'learys fast där var det heldött!
Mensen har fortfarande inte infunnit sig så jag vet inte hur det ska gå med sprutstart, för dag 6 och 9 får inte infalla på helg. Så nu hoppas jag att mensen dröjer till tisdag.

Det blir grillat till middag, gött!

Lördag

Kategori:

Idag är det en riktigt "göra-inget-dag". Tog sovmorgon till halv elva, gick en promenad med vovven i det fina vädret, for och handlade lite lördagsgodis och sen bara myst i soffan och det har jag tänkt göra i några timmar till. Härligt med lite egentid! Maken är på kurs med nya jobbet och senare ikväll ska jag ut med en tjejkompis på krogen. Nyktert för mig såklart då jag ska börja med sprutorna vilken dag som helst :)

Ni som är i denna situation vet hur känslorna kan vara som en berg och dalbana. Igår då jag återigen fick beskedet att medicinen inte kommit så bröt jag typ ihop på vägen hem i bilen, det kändes verkligen som att allt går emot oss. Nu är det ju inte sån stor sak, det går ju säkert på något annat sätt att få tag i medicinerna och jag har fortfarande inte fått mensen så det är ju ingen panik än. Denna gång så ringde apotekaren till företaget som ska skicka medicinen och där sa dom att dom packat och skickat iväg dom i fredags på förmiddagen och det känns ju lite bättre. Nu har dom lovat att ha medicinen hemma på måndag istället.

Idag är en bättre dag. Jag känner mig glad och förväntansfull, kanske beror det på att solen är framme för första gången på typ två månader :)

...

Kategori:

Ingen medicin har kommit...

Tant röd

Kategori:

Har nog aldrig längtar efter mensen nån gång i mitt liv men när jag väl gör det så behagar den inte att komma :/
Kan den inte bara komma igång så vi får börja med sprutorna!

Näst sista dagen på praktiken, ska dit på måndag också sen blir det tentaplugg för hela slanten.

Apoteket

Kategori:

Var på Apoteket och hämtade ut mina mediciner idag. Tro nu inte att det ska gå vägen någon gång för oss... Dom har inte fått hem allt som vi behöver! Dom lovade i tisdags att allt skulle komma tills idag men nej. Det som saknas är sprutorna jag ska börja ta på femte dagen, som tur är. Nu har dom lovat, igen, att dom ska få hem den medicinen till imorgon.

Jag la verkligen fram hur viktigt det är att jag får tag i dessa sprutor. För hur går det om jag ska börja spruta typ imorgon men har inga "fortsättnings sprutor"? Då är det ju helt lönlöst att jag börjar spruta från första början... Och jag vill inte vänta tills nästa menscykel, för då måste vi säkert avvakta med tanke på jul ledigheter och sånt...

Blir sååå less!

Nu kör vi!

Kategori:

Idag var det äntligen dags för vårt första möte med IVF kliniken. Efter lite prat och gynundersökning så kom doktorn fram till att vi skulle köra den korta behandlingen. Jag har visst fina äggstockar och många äggblåsor och det var en av anledningarna till att det bara är att tuta och köra.

Efter mötet med doktorn fick vi träffa en sjuksyster som gick igenom alla mediciner som jag ska ta, fick även provsticka mig själv i magen. Det gick bra, kändes knappt men jag hann bli lite nervös innan jag stuckit in den. Direkt när vi kom hem så svängde vi förbi Apoteket för att köpa alla mediciner men dom fanns inte hemma så dom skulle ta hem dom till på torsdag. Bra, då jag ska börja ta sprutorna på mensens andra eller tredje dag och mensen är beräknad tills på torsdag-fredag.

Vi fick även med ett schema hem där det står när alla blodprov, ultraljud och mediciner ska göras/tas.

Äntligen är vi igång!!! Och nu håller vi alla fingrar och tår att vi är gravida om ca 6 veckor :)

Hatar försäkringskassan!

Kategori:

Vad är det för idioter som jobbar på FK?! Nu är ju inte alla som jobbar där det men varenda människa jag varit i kontakt med verkar vara helt inkompetent. Jag blev sjukskriven i början av juli och har fortfarande inte fått rätt ersättning! Jag ringer och jagar minst en gång i veckan, de gör fel gång på gång och slingrar sig som hala ålar när man ställer frågor. De har erkänt sina fel men lyckas ändå inte göra ett enda rätt! Hade det varit ett vanligt företag så hade nån/ några fått sparken för så här mycket fel kan ju omöjligt anställda få göra. Och bland det värsta är just att de inte kan svara på frågor, de skyller ifrån sig och tar inget ansvar.

Hur skulle man klarat av att överleva 4 månader utan pengar om man inte hade en partner, ett skyddsnät eller en buffert?

Jag har tidigare inte förstått när vänner beklagat sig över FK:s inkompetens men nu förstår jag helt och hållet!

Det blir spännande och se om jag får mina pengar innan jul, för det tycker FK säker är helt okej, att det ska ta 7 månader innan man får sin utbetalning. Eller varför stoppa där, jag kanske får pengarna nästa sommar?

Helt sjukt att det får gå till såhär!

Missödena fortsätter, var och handlade tapeter och färg för 2200kr i fredags och butiken lyckades dra det dubbla från kortet så i helgen och fortfarande så har jag bara 10kr på kontot. Har försökt hela förmiddagen att få igen pengarna men banken och butiken skyller på varandra, bra där! Kan det inte gå bra för mig nån gång??!!

Oj vad jag är negativ i dag men så är det ibland, det känns som att hela världen är emot mig.

Söndag

Kategori:

Helgen lider mot sitt slut. Sovrummet är nu klart och jag är jätte nöjd! Nu ska jag bara fundera vad jag vill sätta upp på väggarna, vill ju inte göra hål i den nya tapeten i onödan.

Min älskade gamla trotjänare, Volvon, har tyvärr fått en dödsdom i princip... Besiktades i fredags och hela underredet är upprostat. Känns jättetråkigt! Men förhoppningsvis så har jag en vän som vill ha den. Jag vill inte se att den går till någon som ska köra sönder den, typ folkrace eller dylikt då den är så fin, förutom under då. Det skulle rent ta ont i hjärtat. Ja jag vet att det bara är en bil, men den har gett mig många fina stunder, bl.a. var den med på min möhippa i Concord De Charm, jag har ägt den i snart 6 år och det är den bästa bil jag haft. Vi har även samma födelsedag fast den är 14 år äldre än jag :)

Imorgon blir det praktik, sista veckan och på kvällen blir det räkor med vänner, gott!

Nedersta bilder är tagen på min möhippa på motorveckan, Concord De Charm, av en fotograf från Västebottens kuriren.

Lite bilder

Kategori:

Renoveringen fortsätter

Kategori:

Lika bra då man lix håller på. Denna gång är det vårt sovrum som får en makeover. Äntligen ska de fula bruna fönstren bli vita, de lila tapeterna ska bytas mot nya ljusa tapeter med medaljonger, golv- och taklisterna ska bli vita. Jag tror att det kommer bli kanon!!!

Bra också att hålla sig sysselsatt annars tror jag att denna helg skulle kännas som flera månader lång.
Det känns även skönt att fixa till lite här hemma OM nu IVF:en skulle lyckas, då har man nog inte så mycket tid över till renovering :)
Och skulle det misslyckas så har vi då i alla fall ett fint och fräscht sovrum.

Nu är det nära!

Kategori:

Ja IVF mötet är nu ännu närmare och känslorna inför det är många. Vet inte vad vi ska förvänta oss. Men jag känner att nu är det faktiskt vår tur att få uppleva glädjen med graviditet och barn!

Otaliga gånger under vår barnlösa resa har jag känt att världen är så orättvis, vad har vi gjort som förtjäna detta? Det finns så många människor som verkligen inte ska ha barn men de trycker ut barn till höger och vänster, knarkare, barnmisshandlare m.m.
Jag blir så arg när jag läser artiklar om föräldrar som misshandlat sina barn, nu senast om den där kvinnan som limmade fast sitt barns händer i väggen och därefter misshandlade henne svårt. Hur kan en sådan människa bli tilldelad gåvan att få ett barn? Vart är rättvisan i det?

En rolig sak som hänt är att jag nu är med på www.villhabarn.se blogglista! Jag hoppas att människor som läser min blogg förstår och inser att de inte är ensamma i den här situationen, som ofrivilligt barnlös, vi är många där ute, tyvärr. Jag personligen tycker det känns lite lättare med vetskapen om att jag och min man inte är de enda ofrivilligt barnlösa. Det kan kännas så, helst då alla i ens närhet blir gravida.

Nä nu blir det middag och sen hockey!

Måndag

Kategori:

Ny vecka! Började tidigt imorse på praktiken, sen bar det iväg till veterinären igen. Det blir kortison en månad till för Q, stackarn.

Dagen för första IVF mötet närmar sig och jag har blandade känslor, tänk om dom hittar nåt stort fel eller att det misslyckas! Fast tänk om det lyckas, oj oj oj, ska man våga hoppas?!

Nu har det blivit en sån där period igen då typ alla i vår närvaro blir gravida. Det är jätteroligt för dom men samtidigt skitjobbigt för oss. Varje gravidmage är en påminnelse av vårt misslyckande... Jaja bara att ligga lågt och försöka fokusera på annat, fast det är jobbigt, jättejobbigt!

En rolig sak som hänt är att en gammal vän förlovat sig med sin flickvän! Stort grattis till er C och L!

Dags att tillaga middag, nu är det bara två veckor kvar tills småbröderna flyttar hem igen! Åh vad jag längtar! Då får jag å gubben äntligen vara ifred här hemma.

Söndag!

Kategori:

Oj nu var det ett tag sen jag skrev något här! Skyller på att det varit fullt upp med praktik, skolarbete och renovering.
Äntligen är träväggen och gungstolen klar och det blev sååå fint! Nu är det bara att fortsätta med nästa projekt. Vet dock inte vilket av alla vi ska börja med.

Klarade omtentan i fredags och efter det drog vi till IKEA och shoppade lite. Tänk om man hade obegränsat med pengar!

Bjuder på lite bilder från renoveringen

Tisdag

Kategori:

Dagen startade med att fara till vårdcentralen för att ta blodprov. Fick en remiss med i kallelsen till IVF:en. Googlade vad som var ikryssat och det var visst nåt prov för att kolla sköldkörteln (hur nu det stavas). Är det ett vanligt prov eller har dom hittat något avvikande vid tidigare blodprover? Ja, man blir som uppjagad för inget nuförtiden känns det som!

Skönt är det ändå att det äntligen dragit igång! I 3 års tid har vi kämpat och det känns som att vi snart kommer in på upploppet. Fråga mig inte vad vi tar oss till om IVF:en skulle misslyckas, det vill jag inte ens tänka på. Jag måste även fundera på om jag vill ta hormonerna i sprutform eller som nässpray, just nu lutar det mot sprutor, jag vill att det ska gå fort!
En annan sak jag funderar över är, om vi nu lyckas få ut några ägg och att de blir befruktade, om man får välja hur många embryon som ska sättas in. Försökt läsa mig till hur det funkar men hittar inga tydliga svar. Riktlinjen är att bara sätta in ett men jag skulle nog gärna sätta in två, för skulle det lyckas så har ju barnen ett syskon. Och har vi ett biologiskt barn tillsammans så får man ju inga fler försök och jag känner att ett syskon är viktigt. Vi blir nog klokare då vi fått träffa läkare och barnmorskan i Umeå.

Skolan har ju som sagt dragit igång igen och jag känner mig sjukt omotiverad! Har nu praktik i tre veckor, omtenta på fredag, salstenta-redovisning-inlämning av teknikuppgift om fyra veckor. Fullt upp med andra ord! Jag drar mig för allt! Ska egentligen sitta och plugga in massa arter på kvällarna nu i veckan men det känns sååå tråkigt! Men en ljusglimt som jag längtar efter är IKEA-besöket efter omtentan på fredag.

Nä nu är rasten slut!