Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

Onsdag

Kategori:

Har varit dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden, skyller på att det varit fullt upp med annat och att jag inte har så mycket att skriva om.

Ja nu är det bara ca 10 dagar (om min mens har återgått till det normala) tills jag startar med injektionerna. Det känns sådär. Jätteskönt att vi är igång igen men ändå en sorg att vi inte kan klara av att bli gravida själva. Nu vet vi i alla fall vad vi ger oss in i och vi vet vad vi kan vänta oss. Vi har fått uppleva oändlig glädje men också fruktansvärd sorg, en sorg som jag trodde skulle slita mig sönder och samman men på nått vis så överlevde jag. Jag har nog min underbara man att tacka för det, även min familj och vänner har varit till stor hjälp.

Det är fortfarande jobbigt att prata om missfallet/MA men det går lättare. Vi fick älska dom en liten stund iaf.

Vet inte om jag la upp någon bild på dom förut men här kommer en, i vecka 6+4 blev dom daterade till, två starka hjärtan slog vid det här tillfället, två veckor senare dog dom men det tog ytterligare ca två veckor innan vi upptäckte det via VUL.

Tisdag

Kategori:

Har hämtat ut all medicin idag, nu är det bara att vänta på att få starta!

Onsdag

Kategori:

Idag ska jag fara och beställa alla sprutor och mediciner på Apoteket. Om några veckor så kör vi igång med IVF-försök 2. Vi ska vänta in mensen som borde komma om ca 3 veckor. Fick schemat och remisserna från kliniken i måndags så nu är det bara till att peppa igång igen. Jag såg att denna gång ska jag ha Orgalutran istället för Cetrotide på sprutdag 5. Vet inte varför men kliniken har säkert någon bra tanke med detta. Jag ska ju som sagt även ta Trombyl denna gång med start dagen efter ägguttag. Så nu hoppas vi att allt går vägen den här gången!

Lite blandade bilder från helgens festligheter och vårt hem

40-års fest!!!

Kategori:

Älskade Anna fyller 40 år och det firar vi så klart!!! Vi lyckades lura henne så hon var helt ovetande hela dagen :) Åh vad jag älskat lilla Lycksele, skulle lätt kunna flytta tillbaka hit! Har fått då mycket peppning och styrka så nu känner jag mig redo till 110% att köra igång med IVF-försök nummer 2. Skickar med en bild som jag kommer att använda som inspiration framöver. Nu kör vi! 2013 ska bli vårt år!!!

Onsdag

Kategori:

Det ser inte ut att minska med skoluppgifter, det är snarare så att det ökar! Men det kanske ska vara så i slutet av utbildningen. Har iaf klarat förra kursen så nu behöver jag bara fokusera på specialpedagogiken.

Fick första mensen efter missfallet/MA i torsdags och den är helkonstig! Jag brukar blöda i ca två dagar med lagomt flöde men den här gången så har det fortfarande inte slutat och imorgon har jag blött en vecka. Plus att jag blöder MYCKET, blöder igenom både tampong och binda på bara nån timme, det har aldrig hänt förut. Men det kanske är normalt efter missfall?

Vi håller på här hemma för fullt med att renovera och fixa, det blir så fint! Det känns mer och mer som "vårt" hus då vi "renoverar bort" gamla ägarna. Det är skönt att hålla sig sysselsatt så tråkiga tankar håller sig borta.

Lite bilder från renoveringen, just när vi börjat riva och sedan när vi tagit upp hålet och byggt möbeln.

Torsdag

Kategori:

Det känns som att jag drunknar i skolarbete. Tur att det bara är denna och nästa termin kvar!
Pratade med doktorn i tisdags och vi kommer köra igång med försök nummer 2 vid nästa mens! Så skönt att få komma igång igen. Den här gången ska jag även få Trombyl, tror jag det heter, blodförtunnande för att underlätta övergången när embryot ska börja få näring från moderkakan istället för gulesäcken. Det verkar som att min kropp har svårt för det steget då jag fått missfall i den veckan två gånger.
Det känns skönt att vi ska göra något annorlunda den här gången, kanske chansen ökar att vi får ett levande barn?

Så snart är det bara att hålla tummarna: att jag inte blir överstimulerad,
att jag producerar fina och många ägg, att äggplocket går bra,
att äggen blir befruktade,
att de delar sig som de ska,
att ET går bra,
att ruvartiden inte gör mig galen,
att det lilla embryot överlever och blir till ett foster,
att vi fortfarande kommer att se hjärtslag på UL i vecka 18,
att jag får föda fram ett levande, friskt, alldeles underbart barn,
att vi äntligen får bli föräldrar!

Gunghästen väntar på en ryttare...

Tisdag

Kategori:

Fullt upp med skolarbete. Träffade psykologen idag och fick en cd-skiva med avslappningsövningar, spännande och se om det funkar. Idag ska även en doktor från IVF-kliniken ringa till oss. Ska bli skönt att få prata med dom å höra vad vi ska göra, när vi kan sätta igång med försök 2.

Fredag

Kategori:

Vardagen har börjat träda in. Är inte lika ledsen längre. Har börjar umgås med vänner igen och det känns skönt. 30-års kalas imorgon och det ser jag fram emot, att få klä upp sig och göra sig fin.

Till veckan så ska doktorn från IVF-kliniken ringa så då får vi lite mer fakta och info om hur vi ska gå vidare. När vi kan köra igång med försök 2 och sånt.

Nä nu kallar sängen!

Lite mer bilder hemifrån: