Önskan.blogg.se

Denna blogg handlar numera om mitt liv som mamma och allt som hör till :)

14 veckor eller säger man tre månader?

Kategori: Allmänt

Henry växer och växer, när man ser till hans längd och vikt skulle man aldrig kunna tro att han varit en prematurbebis :) han kom rätt snabbt upp i en "normal bebis" kurva. Han har redan strl 68 och då är dom flesta bodysar för korta på längden mellan halsen och grenen, på vissa tröjor har han strl 74! 

Han håller inte upp sitt huvud själv än helt och hållet, han hatar att ligga på magen och träna så det blir bara korta stunder. Han tycker mest om att bli buren mot axeln så han kan kolla på allt. 
Han är ofta väldigt lätt att lägga isäng för natten, vi lägger bara ner han i spjälsängen och sitter brevid tills han somnat (ca 10 min). Inget skrik eller tårar, han tjollrar bara på och skrattar lite när han kollar på sin mobil som snurrar. På dagarna dock så måste vi gå en promenad med vagnen för att han ska somna men när han väl somnat kan han sova ute i ca 3-4 timmar (han vill sällan sova något på förmiddagen). Det måste jag säga, så skönt att vi har en inglasad farstu att parkera vagnen i när han somnat. Det är samma temperatur där som ute fast det blåser inte och risken att det ska komma en katt och lägga sig i vagnen är obefintligt. Än fast vi alltid har på myggnätet när vi parkerar vagnen så känns det skönt att "stänga om" han. Och för alla oroliga, nej solen ligger aldrig på där och gör det till en bastu, jag kollar till honom minst en gång var 10:e minut och vi har termometer på babymonitorn :)

Han börjar få lite mera hår nu men han är långt ifrån en trollbebis, som både jag och A var när vi var små. Kommentarer


Kommentera inlägget här: